FACTS ABOUT קטרקט REVEALED

Facts About קטרקט Revealed

Facts About קטרקט Revealed

Blog Article

הטיפולים הללו מבוצעים בבתי החולים הפרטיים בלבד. טווח העלויות הוא רחב מאוד ונגזר ממספר גורמים שונים:

תסמינים נוספים יכולים לכלול: הופעת "הילות" אור מסביב לעצמים בוהקים, סינוור, פגיעה בראיית צבעים, רגישות לאור חזק, או לחלופין קושי בראייה לילית וקושי בקריאה (או צורך בתאורה בעת קריאה). לקריאה נוספת, ניתן לפנות למאמר התסמינים להופעת קטרקט.

הניתוח מתבצע במספר שלבים, מרגע ההרדמה (שהינה לרוב הרדמה מקומית) ועד לשחרור להמשך התאוששות בבית. להלן פירוט השלבים:

לרוב, לאחר שעות בודדות בחדר ההתאוששות, ישוחרר המנותח לביתו. עם השחרור יינתן מרשם לטיפות אנטיביוטיות וטיפות סטרואידים שנועדו לסייע בקליטת העדשה, ובמניעת התפתחות דלקת בעין.

בדיקת אופטומטריסט בדיקת רפרקציה קובעת את המספר המדוייק ואת מספר ה׳צילינדר׳ (אסטיגמציה) של המטופל. נתונים מדוייקים אלו יביאו את המטופל לחדות ראייה מיטבית.

שאלה: אני מעוניין להבין כיצד מתיישבת העובדה שקטרטקט ניתן לטיפול במרבית המקרים עם העובדה שקטרקט עדיין נחשב לגורם מרכזי לעיוורון בישראל.

מחלות עיניים – דלקת עיניים (אובאיטיס), ניתוחים תוך עיניים, קוצר ראייה וכו'.

ניתוח קטרקט מתבצע בהליך פשוט ותחת הרדמה מקומית בלבד. במהלך הניתוח הרופא מוציא את העדשה הטבעית ובמקומה מניח עדשה מלאכותית.

המדריך למתחיל בחירת רופא סיפורי הצלחה רופאים נבחרים ציבורי מול פרטי הסימפטומים שאלות ותשובות עלויות קטרקט בלייזר סיכונים וסיכויים

ספירת תאי אנדותל מטרת הבדיקה לשלול מצב בו יש כמות קטנה מידי או גדולה מידי של תאים, או תאים גדולים מידי או תאים בצורה לא תקינה, המהווים גורם סיכון להתפתחות בצקת בקרנית.

לקראת הניתוח מבוצעת מדידה של מבנה העין וחישוב של עוצמת העדשה המתאימה כך שניתן להקטין את התלות במשקפיים לרחוק או לקרוב כמעט לחלוטין. שימוש בעדשות פרימיום ייעודיות (ראה כאן הסבר מתי ולמה מומלצות עדשות פרימיום) כדוגמת עדשה רב-מוקדית/מולטיפוקלית, המאפשרת למטופל שסובל מראייה קצרת וארוכת טווח לראות גם מרחוק וגם מקרוב ובכך מצמצמת את הצורך במשקפיים.

קטרקט עלול להיגרם גם במקרים של פציעה, תרופות מסוימות או כירושה גנטית. החלפת סוג ומספר המשקפיים עשויה לפעמים לעזור, אבל ברוב מקרי הקטרקט, בסופו של דבר יידרש ניתוח כדי להחזיר את הראייה.

לעוד מידע על בחירת הרופא ניתן לפנות כאן למאמר "כיצד לבחור את הרופא המתאים?".

בכל מקרה מומלץ לברר בקופת החולים את העלויות והכיסויים בהתאם לתכנית מנתח קטרקט הספציפית בה נמצא המטופל.

Report this page